O nama

Psiholozi tijekom svojega studija uče o brojnim aspektima psihičkih procesa i ljudskog ponašanja te o načinima provođenja različitih psiholoških testiranja

Psiholog Tuzla

Psiholog Tuzla

Psihološki savjetodavni tretman
Savjetodavni psihološki tretman je proces usmjeren i posvećen uvidu u dosadašnje
funkcionisanje i genezu nastajanja problema koji ometaju svakodnevno bivstvovanje.
Sukladno klijentovim kompetencijama i njegovim jakim snagama detaljno se
planiraju aktivnosti i koraci, postavljahu realni ciljevi i u savezu sa klijentom,
napreduje i prevladavaju se teškoće i problemi koji ometaju lični rast i razvoj.


Ciljevi

 • Uvid u klijentove jake strane i kompetencije
 • Detekcija problema u funkcionisanju i napredovanju
 • Sagledavanje i osvješćavanje misli, emocija i obrazaca ponašanja klijenta
 • Klijentova uvjerenja funkcionisanje i saradnja sa drugima
 • Postavljanje ciljeva, planiranje postupaka i koraka do uspješne realizacije
 • Psihološke intervencije u kriznim situacijama
 • Psihološka pomoć i suport u problemima: anksioznost, depresija, promjena
  raspoloženja, strahovi i fobije, problemi u partnerskim odnosima, teškoće u učenju,
  adolescentske krize, teškoće u roditeljstvu

Organizacija i način psihološkog savjetovanja:

 1. Individualni tretman
 2. Grupna terapija
 3. Partnerska terapija
Psihoterapeut Tuzla dr.sc Vahida Djedovic

Dr. sc. Vahida Djedović je psihoterapeutkinja sa dvadesetogodišnjim iskustvom u radu sa ljudima koji svoje probleme ne mogu riješiti samostalno. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju, terapiju parova, shema terapiju i biblioterapiju. Također radi i kao poslovna savjetnica.

Psihoterapija Tuzla

Psihoterapija Tuzla bavi se problemima koji su vezani uz anksioznost, depresiju, traume, nesanicu, bračne probleme, gubitak samopostovanja i samopouzdanja.

 

Dr. Sc. Vahida Djedović
Psihoterapeut
dr.sc Vahida Djedovic Psiholog Tuzla
Psiholog Tuzla
Dr. Sc. Vahida Djedović - Psihoterapeut

Prije završetka analitičke psihoterapije na Institutu za grupnu analizu u Zagrebu, završila sa studij književnosti u Tuzli, a rad na Klinici za psihijatriju, omogućio mi je odlično poznavanje psihopatologije. Magistrirala sam na temi književnosti i psihoterapije, odnosno na biblioterapiji, a ovo istraživanje se posebno pokazalo korisnim u radu sa depresivnim klijentima i djecom sa psihosomatskim smetnjama. Doktorirala sam na odnosu kreativnosti i emocionalne inteligencije, a u istraživanje sam, pored emocionalnih komponenti, uvrstila sreću, nadu i optimizam.

Regionalni sam predavač, a predavanja, seminare, radionice ili druge prezentacije, predstavila sam i predstavljam na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijumima. Imam desetine objavljenih naučnih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima.

Osmislila sam, organizovala i vodim regionalni projekat o problemima savremenog čovjeka, koji sam nazvala „Ženski razgovori“. Također, postoje i „Muški razgovori“, a svoje kolumne i kolumne klijenata koji pišu za mene, objavljujem na portalu, www.razgovaraj.ba

Na mom youtube kanalu možete gledati emisiju „Razgovori“, a u emisiju dovodim goste koji govore o realnim problemima, te o metodama pomoću kojih ih rješavaju i /ili prevazilaze. Dobitnica sam nekoliko priznanja za popularizaciju psihoterapije, po ocjeni čitalaca bosanskohercegovačkog magazina za koje pišem kolumne. Živim i radim u Tuzli i Beogradu.

Psiholog Tuzla Damira Imsirovic

Psiholog Tuzla

Psiholog Tuzla bavi se problemima koji su vezani uz anksioznost, depresiju, traume, nesanicu, bračne probleme, gubitak samopostovanja i samopouzdanja.

Damira Imširović
Diplomirani pedagog - psiholog
Psiholog Tuzla
Individualni tretman

Individualna psihoterapija je susret između osobe koja traži pomoć i terapeuta, a koji se odvija uz stručno vođeni razgovor. To je proces u kojem su klijent i terapeut angažovani kako bi zajedničkim snagama pronašli što bolje rješenje za klijentov problem.

Grupna terapija

Grupna psihoterapija je dobra za osobe koje smatraju da su njihovi problemi jedinstveni i nerješivi. Takvi stavovi se razbijaju u grupnom susretu uz uvid da drugi znaju i mogu prepoznati naše probleme, te nam pomoći u njihovom rješavanju.

Partnerska terapija

U moju sobu za terapiju često dolaze pojedinci ili parovi kojima treba pomoć, a razloga, zbog kojih dolaze, ima mnogo. Neki dolaze zbog problema jer ne mogu da nađu pravog partnera, ne mogu da zadrže partnera, u dilemi su da li da raskinu.

Scroll to Top